V loňském roce jsem řešila dilema, co budeme mít na štědrovečerní večeři, byly to naše první raw vánoce.
Vůbec jsem si to nedovedla představit.
Na začátku prosince jsme byli na pracovní cestě v Praze a cestou jsme zavítali do naší nejoblíbenější restaurace Secret of Raw.
Hned u vstupu mi svitla naděje. Bylo zde totiž pozvání na bramborawý salát s kaprem 🙂
Byla jsem šťastná jako blecha a těšila se, čím nás překvapí.
A ano, bylo to WAU! 🙂
Vánoční menu předčilo všechny mé představy.
A kromě úžasného gastrawnomického zážitku, jsme jako dárek získali i recept.
Spadl mi doslova kámen ze srdce.
A tady to je:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Vše ve stejném poměru a cibule trochu méně.
Umixujeme krém do hladka, smícháme se zeleninou, osolíme, opepříme, případně přidáme více citrónové šťávy.
Do robotu dejte nejprve mandle a slunečnicová semínka a rozmixujte na pastu.
Přidejte celer, cibuli, limetkovou šťávu, nori vločky, tamari, sůl a kopr. Pořádně rozmixujte.
Přidávejte vodu tak, aby směs byla měkká, ale ne příliš vodová.
Těsto vytvarujte do tvaru ryby, z nori řasy uděláme šupiny a očko z mandle nebo petržele.
Měla jsem trochu obavy, jestli se mi to podaří stejně, s kešu majonézou jsem neměla zkušenosti a ani extra vybavení.
Dopadlo to ale skvěle a to i s obyčejným mixérem. Sice se trochu zapotil, ale výsledek byl prostě úžasný.
Od té doby na každou slavnostnější příležitosti připravuji tento salát. Vždy sklidí obrovský ohlas.
PS 1: Recept na bramborawý salát s raw kapříkem mám opravdu ráda, není po něm těžko a je to doslova symfonie chutí.
PS 2: Pokud vás zajímá proč jsem se rozhodla pro živou stravu, v článku Zdraví jako vlastní volba naleznete mé odpovědi.
PS 3: Další skvělé recepty najdete zde.