Je to jeden z hlavních důvodů, proč mám tak ráda živou stravu. Žádné dlouhé vyvařování a ztráty cenných živin. Naopak, získáme polévku, která nám dodá spoustu energie a ušetří spoustu času. Polévka pro 4 osoby za 15min a bez vaření. Tečka.
Pokud byste toužili po teplé polévce ve standardu RAW, zahřejte ji ve vodní lázni do 40 stupňů. Ke zjištění teploty je praktický teploměr na mléko.
Polévka vás určitě mile překvapí. Pokud uděláte hustější, můžete ji použí jako dresing k salátu
Avokáda v našich obchodech jsou většinou tvrdá a nezralá. Je to dáno také faktem, že tento druh ovoce dozrává až po jeho utržení ze stromu a také tím, že zralé avokádo nevydrží dlouho.
Zralý kus poznáte nejlépe hmatem. Avokádo by mělo být na omak měkké, ale ne kašovité. Uvnitř je nažloutlé, máslové a jde krásně od slupky. Tvrdá nezralá avokáda mají hořkou chuť.
Pokud nespěcháte a chcete mít jistotu, vyberte v obchodě raději tvrdé avokádo bez tmavých skrvn na povrchu a nechte jej doma při pokojové teplotě zabalené v hnědém papíru. Dokud nezměkne.
Nikdy nedávejte avokádo do lednice a hotové pokrmy do mrazáku.
Avokádo není chuťově výrazné. Pokud ale nekořeníte moc nebo se věnujete zdravé stravě, poznáte příjemnou ořechovou příchuť a roli avokáda ve vašich pokrmech si prostě zamilujete.