Maková panenka před námi střežila jedno velké tajemství.
Mák jsem měla od dětství spojený pouze s úžasnými koláči od mé milované babičky a šiškami s mákem ze školní jídelny.
Nikdy jsem nepřemýšlela nad dalším využitím, protože nikdo v mém okolí ho jinak nepoužíval.
Objev makového mléka mě doslova šokoval. Netušila jsem, jaký potenciál v sobě skrývá.
Jak obrovské množství potřebných látek dává lidskému tělu, a jak moc ve skutečnosti překonává obsahem vápníku všechny ostatní potraviny (nejvíce ze všeho samotné kravské mléko).
Mák má v sobě 20% kvalitní bílkoviny, 40 – 60% hodnotného oleje a kromě významného množství zinku, hořčíku a železa nám dává také spoustu vlákniny.
Mák obsahuje 12x více vápníku než kravské mléko. Navíc je vysoce zásaditý, takže pomáhá při překyselení organismu.
Samozřejmě nejde o mléko doslova – nikde jej nevymačkáme ani nekoupíme, ale konečný produkt se mléku velmi podobá.
Makové mléko se stalo součástí našeho jídelníčku, a to hned několikrát do týdne.
Jeho chuť jsme si velmi rychle oblíbili.
Makové mléko vypijte hned za čerstva – k dlouhému skladování se nehodí.
Vyzkoušejte tento ranní životabudič a nezapomeňte se podělit o své zážitky. Pokud máte jakýkoli dotaz, neváhejte napsat.